Karlstad blir HUB för konferensen A Sustainable Tomorrow

Publicerad: 17 augusti, 2022

Den 15 september bjuder Bright Planet tillsammans med Karlstad Innovation Park in till hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow i Karlstad! Bland talarna märks bland annat Gunhild Stordalen och Fredrik Reinfeldt. Karlstad är för första gången en hubb för denna digiloga konferens,...

Den 15 september bjuder Bright Planet tillsammans med Karlstad Innovation Park in till hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow i Karlstad! Bland talarna märks bland annat Gunhild Stordalen och Fredrik Reinfeldt. Karlstad är för första gången en hubb för denna digiloga konferens, vilket innebär att den fysiskt hålls i Helsingborg för att sedan streamas ut till ca 80 olika orter, så kallade hubbar, runtom i Sverige. Bakom hubben i Karlstad står Bright Planet och Karlstad Innovation Park, som önskar skapa en mötesplats för alla som är intresserade av hållbarhetsfrågor i Värmland.   

Årets fokusområde är Halvvägs till 2030. Den 15 september 2015 samlades världens ledare i FN-skrapan i New York och klubbade igenom världens största och kanske viktigaste projekt: Att vi till år 2030 ska ha utrotat fattigdom, minskat ojämlikheter och löst klimatkrisen. Nu har vi nått halvlek i denna avgörande match och har fakta och upplevelser som kan mätas. Teorier har mött verkliga förutsättningar som nu ger bättre beslutsunderlag, samtidigt som tiden och resurserna minskat.

Fokus på höstens A Sustainable Tomorrow-konferens är att svara på de frågor som många brottas med i sitt arbete med Agenda 2030 genom att visa goda exempel från verkligheten. Hur mäter och samarbetar vi för att komma i mål i tid? Den 15 september ger vi dig svar på dessa frågor genom tydliga exempel på genomförande.

Programinnehåll

• Taxonomin/lagar/direktiv: Dessa lagar berör olika typer av företag i hållbarhetsarbetet.
• Upphandling/verifiering: Så kvalificerar ni er för upphandling på den nya marknaden och verifierar ert hållbarhetsarbete.
• Finansiering: Så kvalificerar ni er för investerare, banker och andra finansiärer.
• Mångfald: Så integrerar ni jämställdhet och mångfald i en organisation.
• Hållbart ledarskap: Så skapar ni ett transformativt och inkluderande ledarskap.

Klockan 8:00 öppnar vi dörrarna till Innovation Park i Karlstad och river i gång vårt program 8:30. Det livesända programmet börjar klockan 9:00 och håller på till ca 13:00 med paus där vi bjuder på fika. Efter programmet bjuder vi in till lunch tillsammans där vi kan diskutera programmens innehåll.

Om konferensen

Konferensen A Sustainable Tomorrow arrangerades för första gången år 2016 i Båstad. Den syftar till att inspirera och driva den hållbara utvecklingen framåt. I och med pandemin testades ett digilogt format, vilket innebär att konferensen både kan ses fysiskt i Helsingborg och digitalt via en av de hubbar som etablerats i Sverige. I år, 2022, hålls den nionde upplagan av A Sustainable Tomorrow och vi på Bright Planet har tillsammans med Innovation Park etablerat en hubb i Karlstad.

Det kostar inget att delta, det bjuder vi på (men uteblivet deltagande debiteras med 600 kr i no show-avgift)! Fika och lunch ingår. Vi vill ha din anmälan senast den 8 september.

Anmälan och mer information om hela programmet

Här anmäler du dig till A Sustainable Tomorrow I Karlstad (länk till google forms)

Här kan du se hela programmet