Om oss

Bright Planet arbetar för en ljus framtid

Bright Planet är din inspiratör, rådgivare och samarbetspartner i utvecklingen av hållbara affärer och verksamheter. Vi tror på en värld full av smarta lösningar och en ljus framtid. Här får du hjälp att ta vara på möjligheterna i omställningen och
samtidigt bidra till en bättre värld

Vi brinner för att skapa en smartare morgondag

På Bright Planet ser vi omställningen till ett hållbart samhälle som århundradets affärsmöjlighet. Vi brinner för att hjälpa företag och verksamheter att ta vara på möjligheterna, undvika riskerna och att bli en del i att skapa en ljusare morgondag utan klimatångest.

Hållbarhet är inte bara politikernas jobb och ansvar, utan allas. Vår mission är att få bort ”fluffet” från hållbarhetsfrågan, att göra den konkret och verksamhetsnära. Att hjälpa företag att gå från prat till fart i sitt arbete. Menar ni allvar med era ambitioner? Då hjälper vi gärna till att utmana, stötta och guida!

Kontakta oss

Uppdrag / resurs

Om ni vill åstadkomma saker vill vi gärna hjälpa till. Beroende på vilka behov din verksamhet har kan vi bidra på olika sätt. Allt ifrån tillfälliga punktinsatser som inspiratör till uppdrag som tar mer tid under en lite längre period.

Konsultuppdrag

Strategiskt bollplank, inspiratör, igångsättare, utbildare eller processledare. Vi gör seminarier som inspirerar och bygger kunskap. Håller utbildningar med flera olika inriktningar och målgrupper samt processleder och håller ihop arbete hos våra kunder för att integrera hållbarhet i affärsmål och verksamhetsutveckling. Du kan också få hjälp med hur ni ska kommunicera och engagera i ert hållbarhetsarbete för att åstadkomma så mycket nytta och resultat som möjligt.

Interrimsuppdrag

Behöver ni löpande hjälp att hålla fart i hållbarhetsfrågan, men inte ser att det finns utrymme för en hel tjänst? Har ni en vakans inom hållbarhets- och/eller kommunikationsområdet som behöver täckas upp under en begränsad period? Då kan vi hjälpa till!

Om Bright Planet uppdrag resurs

Moderatorsuppdrag

Planerar du en konferens, ett större möte eller ett kundevent? Varje större möte behöver en god moderator som gör den röda tråden tydlig och för programmet framåt på ett bra sätt. Malin Thorsén på Bright Planet har väl dokumenterad erfarenhet av såväl fysiska som digitala konferenser och möten.

Våra områden: hållbarhet, energi, kommunikation och bioekonomi.

Exempel på uppdrag:

 • Energi 21 samt Kommunikationsdagarna, Energiföretagen Sverige
 • Kraft-20 samt Grid Investment Summit 2021, Svenska Kraftnät
 • Tree-2-Tower, Region Värmland/The bioeconomy Region
 • Fastighetsdagen, Karlstads kommun och Handelskammaren Värmland
 • Fjärrvärmecentraler och energimätare, Energiföretagen Sverige
 • Flera olika seminarier under Almedalsveckan för bland annat Fortum och Skellefteå Kraft
Boka uppdrag

Om Malin Thorsén

Bright Planet grundades år 2016 av Malin Thorsén

”Min ambition är att göra hållbarhetsfrågan greppbar, och visa att den är enkel, lönsam och meningsfull att jobba med. Med 25 år erfarenhet av kommunikationsarbete och 10 år inom energibranschen har jag bra insikt om vad som behövs för att göra skillnad. Genom att kombinera ett strukturerat arbetssätt med kunskap om kommunikation hjälper jag företag och organisationer att mejsla ut tydliga och relevanta aktiviteter inom hållbarhetsområdet och bidra till att skapa affärsnytta, stoltare medarbetare och enklare att attrahera ny arbetskraft.”

Kontakta oss

Bright Planets eget hållbarhetsarbete

Vår största möjlighet att göra skillnad och skapa en positiv påverkan sker i arbetet med våra kunder. Men självklart vill vi på Bright Planet leva som vi lär och göra vad vi kan för att minska även avtrycket från vår egen verksamhet. Därför gör vi en rad saker: 

 • VARDAG: Vårt kontor är beläget på sådant sätt att cykeln är det bästa transportmedlet. Vi arbetar från KG14, en liten kontors-community i centrala Karlstad där hållbarhetsprinciper som resurseffektivitet, återvinning och delningsekonomi är en självklar del av vardagen. 
 • UTSLÄPP: Vi håller våra utsläpp på så låg nivå som möjligt, och klimatkompenserar de vi har genom GoClimate.
 • RESOR: Vi väljer alltid och så långt som möjligt Co2-fria eller -snåla transportmedel. Därför finns cykel såväl som elbil, som alltid laddas med 100% förnybar el, som tillgängliga fordon i verksamheten. På hemmaplan är cykel är det prioriterade färdmedlet i vardagen. Vi väljer i första hand uppdrag som gör det möjligt att resa med tåg eller elbil, och kollektiva färdmedel när vi kommer till uppdragsdestinationen. I de få fall som taxi utgör alternativet, så efterfrågar vi alltid el- eller miljöfordon. 
 • ARBETSSÄTT: Vi väljer gärna video för möten och intervjuer med kunder på andra orter istället för att resa. Idag har vi omfattande erfarenhet av att moderera och driva möten och utbildningar via digitala kanaler. 
 • HÄLSA & ARBETSMILJÖ: Egen träning uppmuntras liksom distansarbete för att möjliggöra en bra balans mellan arbete och fritid. På kontoret finns höj/sänkbart skrivbord och goda ergonomiska förutsättningar. Och inte minst – sköna sociala förhållanden i vår kontors-community med ett bra, energigivande mentalt klimat.

Våra referenser

Kvaliteten och resultatet av det vi gör beskrivs bäst av våra uppdragsgivare.

LÄS MER

Aktuellt på Bright Planet

Vi samlar på framgångssagor och intressanta nyheter som bygger kunskap och inspirerar.

LÄS MER

Hör av dig till oss

Det spelar ingen roll om du har en tydlig bild av vad du vill eller inte. Vi är gärna bollplank.

Läs mer

Kom igång med ditt hållbarhetsarbete

Att jobba hållbart innebär att arbeta smart och effektivt – men var ska ni börja och vad är viktigast att tänka på? Vi hjälper er på vägen och konkretiserar hur ni ska integrera hållbarhetsarbetet i er verksamhet.