OM OSS

På Bright Planet tror vi på en värld full av smarta lösningar och en ljus framtid. Men det är hög tid att aktivera sig! Hållbarhet är inte bara politikernas jobb och ansvar, utan allas. Oavsett verksamhet är omställningen till ett hållbart samhälle århundradets affärsmöjlighet. Vi hjälper dig att ta vara på möjligheterna och samtidigt bidra till en bättre värld.

Vi tror på hopp & driv

Somliga skulle nog kalla oss utopister och drömmare, men vi är säkra på att det går att skapa en hållbar morgondag. Samtidigt blir klimatfrågan alltmer akut, i november 2016 var det 20 grader varmare än normalt vid Antarktis, och FN rapporterar om att vi har fler kriser i världen än någonsin. Det är verkligen hög tid att bli konkret.

Vi tror på att inte göra det svårare än det behöver vara. Vi tror på utveckling, sammanhang och kraften i att göra sitt allra bästa. Så ut med kampanjer och in med det verksamhetsnära och relevanta. Ut med dåligt samvete, in med handlingskraft. Vi tror också på att vara på god väg – och att det räcker långt om alla blir hyfsat hållbara.

VÅRT EGET HÅLLBARHETSARBETE

Förutom det arbete och den påverkan vi har genom våra kunder så vill vi så klart bidra med så mycket positivt och så lite negativt som möjligt i våra egna fotspår. Därför gör vi en rad saker: 

  • För korta resor väljer vi cykeln i första hand. Vårt kontor är beläget centralt, vilket underlättar att ta cykeln varje dag. 
  • För långa resor väljer vi i första hand tåg. Under 2018 har det sparat 654 kg CO2 i utsläpp jämfört med om vi hade tagit bilen. 
  • För de tillfällen när vi ändå flyger betalar vi in pengar till FlyGreenFund för att stödja övergången till gröna bränslen inom flygtrafiken. 
  • Vårt kontor är en del i delningsekonomin. Vi arbetar från Karlstads Business Center, ett helt aktivitetsbaserat företagshotell. 
  • Vi väljer gärna video för möten och intervjuer med kunder på andra orter istället för att resa. 
  • Vi klimatkompenserar för de bilresor vi gör via Opus Bilprovning
Malin Thorsén

Bright planet är grundat av malin thorsén

”Min ambition är att göra hållbarhetsfrågan greppbar, och visa att den är enkel, lönsam och meningsfull att jobba med. Med 25 år erfarenhet av kommunikationsarbete och 10 år inom energibranschen har jag bra insikt om vad som behövs för att göra skillnad. Genom att kombinera ett strukturerat arbetssätt med kunskap om kommunikation hjälper jag företag och organisationer att mejsla ut tydliga och relevanta aktiviteter inom hållbarhetsområdet och bidra till att skapa affärsnytta, stoltare medarbetare och enklare att attrahera ny arbetskraft.”

Malin thorséns profesionella rykte i sammandrag

”Malin har karisma, ett driv och engagemang som slår det mesta. Hon är ytterst professionell i förhållande till uppdrag, mål och deadlines. Malin är trovärdig, med en energi som imponerar och hon påverkar både attityder och beteenden. När Malin leder projekt då vet man att det händer saker och blir resultat. Hon är en förebild som med sina insikter och verktyg har förändrat självbilden och ökat förtroendet hos en bransch och infört ett marknads- och strategiskt tänkande.

Malin är en lysande estradör och med sitt strategiska tänkande har hon varit en inspirationskälla för energibranschen och har fått många företag att kommunicera på ett mera lustfyllt och positivt sätt. Hon har skapat en position på den nordiska arenan och givit Sverige mycket goodwill. Malin är handlingskraftig, målinriktad och prestigelös, hon är lika modig, ödmjuk som beslutsam. Med en unik förmåga att få människor att ta till sig ett budskap skapar man långsiktiga resultat tillsammans.”

Scroll to Top