Bright Planet får uppdrag som hållbarhetsansvarig för Rally Sweden

Publicerad: 15 maj, 2019

Bright Planets Malin Thorsén blir hållbarhetschef för Rally Sweden.

Malin Thorsén, Bright Planet får uppdrag som hållbarhetschef för Rally Sweden – Sveriges årligen enda återkommande VM-arrangemang. Rallyt, som följs av miljoner tittare varje vinter, är en idrott som lämnar stora avtryck. Nu skall avtrycken minskas genom att utmana den egna organisationen, involvera motorklubbar och partners, och driva frågor om tekniska krav hos FIA.

Samarbetet påbörjades under vintern 2019, då en ambitiös hållbarhetsvision sattes – Rally Towards Zero. Glenn Olsson, General Manager för Rally Sweden säger:
– Vi vet att kärleken till rally är stor hos många människor – men också att den lämnar relativt stora avtryck på miljön. Nu sätter vi en stor och tydlig vision för framtiden: Rally towards Zero. Vi vet att det kommer att ta tid och att vägen är svår, så ödmjukheten är stor men målet är tydligt. Det här utgör också en plattform för oss att skapa helt nya samarbeten och allianser.

Malin Thorsén, Bright Planet säger:
– Det känns väldigt inspirerande att ge sig i kast med en riktig utmaning. Ledningen har stora ambitioner samt stark vilja och idérikedom. Det gör att förutsättningarna finns för att åstadkomma oväntade och stora saker. Vi vill göra ett tydligt avtryck på hela rallyvärlden och visa vad som är möjligt.

Avtalet mellan Rally Sweden och Bright Planet gäller 2019-2021.